Optimalisatie Data Opslag voor snellere en betere data uitwisseling

11-08-2020
0 reacties

Vanuit de samenwerking in de afvalwaterketen is er behoefte om meetdata van gemeenten en van het waterschap bij elkaar te brengen in een gezamenlijke omgeving, zodat gemeenten en waterschap de keten kunnen beheren als ware zij één beheerder.

Projectleider

Martijn Tilma

Projectteam

Wijnand Turkensteen

Organisatie(s)

Aa en Maas

Bedrijfsfunctie

Waterketenbeheer

Thema

Digitale transformatie
Schoon water

Technologie

Zuiveringstechnologie

Projectfase

Pilot

Status

Lopend

Van vier gemeenten wordt nu dagelijks meetdata opgehaald en opgeslagen in een applicatie van het waterschap. Naar de toekomst toe is er behoefte aan een robuuste oplossing voor het binnenhalen, opslaan, analyseren en weer kunnen visualiseren van de data van de gemeenten, aangevuld met meetdata van het waterschap en andere bronnen, zoals neerslag en drinkwatergegevens.

In het project wordt daarom een dataopslag ontworpen en gerealiseerd voor het binnenhalen, structureren en doorleveren van gemeentelijke data. Daarbij houden we rekening met

  • Een verscheidenheid aan bronnen
  • Relatief veel meetdata en datareeksen
  • Er is een verscheidenheid aan gebruiksdoelen (analyses, dashboarding en sturingsmodules)

 Hoezo is dit onderscheidend/bijzonder?

Gemeenten en waterschap hebben beide een schat aan meetdata, waar meer uit te halen is. Met deze data kunnen we de afvalwaterketen beter inzetten. In plaats van uit te gaan van bestaande datastructuren, wordt in dit project toegewerkt naar een toekomstbestendige oplossing, die een blauwdruk kan zijn voor toekomstige datastructuren.

Op dit moment zijn we nog bezig met de planvorming. Indien nodig wordt aangesloten op bestaande samenwerkingsverbanden. We verwachten eind van het jaar een eerste werkend systeem te hebben voor een subset van de datastromen.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Op de kaart

Een momentje...

0  reacties

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen