Gedragsbeïnvloeding!

30-09-2021
0 reacties

Waarom doen inwoners, ondernemers of collega’s nou niet gewoon wat we van ze vragen? Want dat is voor henzelf en voor het milieu toch het beste? Bij Delfland werken we aan thema’s waarbij de onbewuste/onhandige keuzes die mensen maken voor ons als waterschap voor problemen zorgen.

Projectleider

Sarita Mateboer

Projectteam

Sarita Mateboer

Organisatie(s)

Delfland

Thema

Sociale innovatie

Projectfase

Pilot

Status

Lopend

Waarom doen inwoners, ondernemers of collega’s nou niet gewoon wat we van ze vragen? Want dat is voor henzelf en voor het milieu toch het beste?

Bij Delfland werken we aan thema’s waarbij de onbewuste/onhandige keuzes die mensen maken voor ons als waterschap voor problemen zorgen. Dat speelt onder andere binnen klimaatadaptatie en de circulaire transitie. Denk bijvoorbeeld aan het volgooien van je nieuwe tuin met alleen terrastegels of het door de gootsteen spoelen van frituurvet waardoor leidingen verstopt raken.
Maar hoe komen deze keuzes tot stand? En hoe stimuleren we mensen om de juiste keuzes te maken? Dit heeft alles te maken met gedrag.

BEN Delfland (dat staat voor Behavioral Expert Network) is een team van diverse interne en externe experts die Delflanders graag helpen om meer impact te kunnen hebben met hun werk. 

[VOORBEELD?] 

Heb jij ook een gedragsvraagstuk? Schroom niet om contact op te nemen! 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Op de kaart

Een momentje...

0  reacties

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen