De Valk Stuw!

Winnovatie Het Waterschapshuis 12-02-2021
20 keer bekeken 2 reacties

Vervanging krooshekken beveiliging van duikers. Mijn oplossing is om een beweegbare stuw te plaatsen.

Die door middel van een drijf-lichaam kan bewegen en de duiker afsluit en pas open gaat als het nodig is.
De stuw moet zwaar genoeg zijn dat je hem niet zomaar kan op tillen maar voldoende drijfvermogen hebben om open te gaan als het nodig is. Je zou onder aan de stuw voor de veiligheid nog een krooshek kunnen bevestigen dat mee kan scharnieren.

2  reacties

Archiveerder 3

27-07-22 om 8:57

Mieke Gordijn

Beste Riny,

Bedankt voor jouw inzending! We hebben voor onze challenge Zorgeloze duikers maar liefst 50 mooie ideeën ontvangen. Dit is een fantastische opbrengst, veel meer dan wij ooit hadden verwacht.

De ideeën waren heel creatief, out of the box, mooi en professioneel uitgewerkt. Velen dachten vanuit een technologische oplossing, maar ook ideeën over bewustzijn, communicatie en gedrag kwamen voorbij.

Het kiezen van hét beste idee bleek een pittige taak voor de jury. Geen enkel idee biedt een kant- en klare oplossing. Wel zijn er ideeën die samen voor een oplossing kunnen zorgen. Daarom heeft de jury een top-3 gekozen:

  1. Eerst denken dan doen!
  2. De gebogen duiker
  3. Duikschot voor duiker

Deze ideeën worden nu uitgewerkt en op een later moment getest en uitgevoerd, zodat er in de toekomst een veilige en schone duiker mogelijk is. Helaas heeft jouw idee de selectie net niet gehaald.

Eén van deze top drie ideeën biedt, naast een afwegingskader, ook een technologische oplossing op basis van drijvend vermogen. Dit laatste is ook de basis van jouw oplossing voor een Zorgeloze duiker. Aangezien deze oplossing gedeeltelijk overeenkomt met jouw idee,  nu aan jou de vraag:

‘Heb je zin om samen met onze projectgroep en de andere idee indieners mee te helpen aan jouw oplossing voor duikers?’

We maken graag ruimte en tijd voor jouw creativiteit, maar het is geen verplichting. Wil je graag betrokken worden bij de verdere uitwerking? Stuur dan vooral een e-mail naar winnovatie@dommel.nl, ook als je vragen aan ons hebt of aanvullingen voor jouw idee.

We willen je in ieder geval van harte danken voor jouw tijd, creativiteit en inzet!

Met vriendelijke groet,
Het projectteam Zorgeloze duikers

7 apr. 2021 om 11.55

Archiveerder 3

27-07-22 om 8:58

Marc Heijmans

Beste Riny,

Zou je van dit idee eens een schets/tekening willen maken, het is zo te vaag om hier een goede beoordeling aan te geven.

gr, Marc

12 feb. 2021 om 15.03

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen