Kroosrektourniquette

Winnovatie Het Waterschapshuis 03-03-2021
195 keer bekeken 1 reacties

Mijn voorstel is om gebruik te maken van de huidige kroosrekken, deze kunnen dan voorzien van een kantelmechanisme ( een soort tourniquet deur). Bij hoog water zal een deel van het rooster worden opgelicht door de drijver, welke aan de onderkant bevestigd is.

Door dat de voorste spijlen omhoog komen, gaan de achterste automatisch omlaag. Wanneer een klein kind het rooster omhoog trek, dan kan hij nooit door het achterste rooster heen komen. Wanneer de achterste roosters een grotere maaswijdte hebben, bevordert dit de doorstroming bij hoogwater. Wanneer het waterpeil zakt, dan zorgt het veermechanisme dat het kroosrek weer gesloten wordt.

Afbeeldingen

1  reacties

Archiveerder 3

26-07-22 om 16:22

Mieke Gordijn

Beste Epco,

Bedankt voor jouw inzending! We hebben voor onze challenge Zorgeloze duikers maar liefst 50 mooie ideeën ontvangen. Dit is een fantastische opbrengst, veel meer dan wij ooit hadden verwacht.

De ideeën waren heel creatief, out of the box, mooi en professioneel uitgewerkt. Velen dachten vanuit een technologische oplossing, maar ook ideeën over bewustzijn, communicatie en gedrag kwamen voorbij.

Het kiezen van hét beste idee bleek een pittige taak voor de jury. Geen enkel idee biedt een kant- en klare oplossing. Wel zijn er ideeën die samen voor een oplossing kunnen zorgen. Daarom heeft de jury een top-3 gekozen:

  1. Eerst denken dan doen!
  2. De gebogen duiker
  3. Duikschot voor duiker

Deze ideeën worden nu uitgewerkt en op een later moment getest en uitgevoerd, zodat er in de toekomst een veilige en schone duiker mogelijk is. Helaas heeft jouw idee de selectie net niet gehaald.

We hebben allerlei ideeën ontvangen voor een andere vorm van krooshek, zo ook jouw idee. Dit zijn goede en creatieve ideeën, alleen zijn ze afhankelijk van het ontwerp minder toepasbaar in verband met bereikbaarheid, onderhoud, maaien, doorstroming of bewegende delen. Toch zijn we wel heel  blij met je idee, want dit kan altijd nog gebruikt worden bij andere problemen in de toekomst.

We willen  je in ieder geval van harte danken voor jouw tijd, creativiteit en inzet!

Met vriendelijke groet,
Het projectteam Zorgeloze duikers

7 apr. 2021 om 12.18

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen