Krooshek 2.1 de praktijk gerichte upgrade van het standaard krooshek

Winnovatie Het Waterschapshuis 16-02-2021
32 keer bekeken 2 reacties

Om het kroos probleem te takkelen en te voorkomen dat bijvoorbeeld kinderen de duiker in kruipen zal een afscherming noodzakelijk blijven. Ideale optie is de duiker verwijderen. Maar dit is niet overal te realiseren. Upgrade van het krooshek is een goed alternatief.

Plaats het krooshek onder een hoek van (in dit geval 2:3, stippellijntjes op de tekening) 67graden. Door de vlakkere liggen van het krooshek zal het water bij veel kroos dit kroos omhoog duwen het hek op. Zo blijft de doorvoer van water gegarandeerd. Een krooshek blijft aanwezig en volledig functioneel (gesloten) zodat bijvoorbeeld kinderen maar ook huisdieren niet de duiker in kunnen kruipen.

Bijkomend voordeel bij een vlakker liggend krooshek is dat de medewerker bij reiniging van het krooshek een kleinere krachtsinspanning hoeft te leveren om het krooshek te reinigen. De sponning is overbodig, wanneer stuwing van water nodig is zijn er alternatieven. Bij werkzaamheden kan de watergang afgedamd worden met een big-bag of grondhoop. De spijlen van het krooshek hebben een onderlinge afstand van 140/100mm. Daarmee is het krooshek te reinigen met een standaard Welkoop mestvork. Leuk voor de buurt om mee te helpen. Door de ruimere spijl afstand raakt het krooshek minder snel vervuild.

Afbeeldingen

2  reacties

Archiveerder 3

27-07-22 om 8:40

Mieke Gordijn

Beste Hans,

Bedankt voor jouw inzending! We hebben voor onze challenge Zorgeloze duikers maar liefst 50 mooie ideeën ontvangen. Dit is een fantastische opbrengst, veel meer dan wij ooit hadden verwacht.

De ideeën waren heel creatief, out of the box, mooi en professioneel uitgewerkt. Velen dachten vanuit een technologische oplossing, maar ook ideeën over bewustzijn, communicatie en gedrag kwamen voorbij.

Het kiezen van hét beste idee bleek een pittige taak voor de jury. Geen enkel idee biedt een kant- en klare oplossing. Wel zijn er ideeën die samen voor een oplossing kunnen zorgen. Daarom heeft de jury een top-3 gekozen:

  1. Eerst denken dan doen!
  2. De gebogen duiker
  3. Duikschot voor duiker

Deze ideeën worden nu uitgewerkt en op een later moment getest en uitgevoerd, zodat er in de toekomst een veilige en schone duiker mogelijk is. Helaas heeft jouw idee de selectie net niet gehaald.

We hebben allerlei ideeën ontvangen voor een andere vorm van krooshek, zo ook jouw idee. Dit zijn goede en creatieve ideeën, alleen zijn ze afhankelijk van het ontwerp minder toepasbaar in verband met bereikbaarheid, onderhoud, maaien, doorstroming of bewegende delen. Toch zijn we wel heel  blij met je idee, want dit kan altijd nog gebruikt worden bij andere problemen in de toekomst.

We willen  je in ieder geval van harte danken voor jouw tijd, creativiteit en inzet!

Met vriendelijke groet,
Het projectteam Zorgeloze duikers

7 apr. 2021 om 14.06

Archiveerder 3

27-07-22 om 8:40

Fons Hermsen

Hoi Hans, bedankt voor je idee. Helder verhaal! 

17 feb. 2021 om 08.40

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen