Krooswinner

08-02-2021
54 keer bekeken {0} reacties

Kroos drijft. Door een ‘drijvende’ RVS stuw (deels onder en deels boven het waterniveau) aan de voorkant van  het rooster te plaatsen, wordt het kroos voor het rooster tegengehouden, terwijl het water vrij kan doorstromen.

Uit pilots moet blijken welke vorm het beste werkt.
Het kroos + drijvend afval wordt naar de wal gestuwd, waardoor deze eenvoudig zijn te verwijderen.                                                                                                                                                                 

Door te zorgen dat de ‘Krooswinner’ op elk waterniveau blijft werken, wordt hij deels drijvend uitgevoerd. Om dat gerealiseerd te krijgen, wordt de 'Krooswinner' met ogen aan de spijlen van het bestaande rooster bevestigd. Door de spijlen functioneel te gebruiken behoeft deze niet verwijderd te worden. Dat heeft een kostenbesparend effect.

Om er zeker van te zijn dat ook bij een extreem laag waterniveau het water blijft stromen, kan er aan de onderkant van de ‘Krooswinner’ een spleet worden aangebracht.
 

Eendenkroos is eiwitrijk. De kans is groot dat eendenkroos in de toekomst grootschalig voor consumptiedoeleinden geteeld gaat worden. Eendenkroos telen voor eiwitten - WUR

Door de ‘Krooswinner’ wordt eendenkroos tegen de kade verzameld. Daardoor eenvoudig te verwijderen en wellicht in de toekomst door welwillende particulieren eenvoudig te oogsten (‘bermsnack’).

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

27-07-22 om 9:43

Mieke Gordijn

Beste Harry,

Bedankt voor jouw inzending! We hebben voor onze challenge Zorgeloze duikers maar liefst 50 mooie ideeën ontvangen. Dit is een fantastische opbrengst, veel meer dan wij ooit hadden verwacht.

De ideeën waren heel creatief, out of the box, mooi en professioneel uitgewerkt. Velen dachten vanuit een technologische oplossing, maar ook ideeën over bewustzijn, communicatie en gedrag kwamen voorbij.

Het kiezen van hét beste idee bleek een pittige taak voor de jury. Geen enkel idee biedt een kant- en klare oplossing. Wel zijn er ideeën die samen voor een oplossing kunnen zorgen. Daarom heeft de jury een top-3 gekozen:

  1. Eerst denken dan doen!
  2. De gebogen duiker
  3. Duikschot voor duiker

Deze ideeën worden nu uitgewerkt en op een later moment getest en uitgevoerd, zodat er in de toekomst een veilige en schone duiker mogelijk is. Helaas heeft jouw idee de selectie net niet gehaald.

We hebben allerlei ideeën ontvangen voor een andere vorm van krooshek, zo ook jouw idee. Dit zijn goede en creatieve ideeën, alleen zijn ze afhankelijk van het ontwerp minder toepasbaar in verband met bereikbaarheid, onderhoud, maaien, doorstroming of bewegende delen. Toch zijn we wel heel  blij met je idee, want dit kan altijd nog gebruikt worden bij andere problemen in de toekomst.

We willen  je in ieder geval van harte danken voor jouw tijd, creativiteit en inzet!

Met vriendelijke groet,
Het projectteam Zorgeloze duikers

7 apr. 2021 om 14.19

27-07-22 om 9:44

Kwafo Acquaah Arhin

goed idee! Simpel en waarschijnlijk effectief

1 mrt. 2021 om 14.11

27-07-22 om 9:44

Eric Schoenmakers

Beste Harry,

Bedankt voor je reactie, als ik het goed begrijp wil je deze constructie aanbrengen op bestaande roosters en hoeft er aan de roosters niets aangepast te worden?

10 feb. 2021 om 14.23

27-07-22 om 9:44

Harry den Hartigh

Beste Eric,

Dat klopt. Het bestaande rooster wordt gebruikt voor de bevestiging van de 'Krooswinner'. De verticale spijlen, van het bestaande rooster, dienen voor het verticaal geleiden van het 'Krooswinner-systeem', zodat deze altijd op de gewenste positie met het waterniveau meebeweegt (drijft). 

10 feb. 2021 om 15.22

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen