Horizontaal hekwerk

Winnovatie Het Waterschapshuis 08-02-2021
21 keer bekeken 4 reacties

De verticale tralies vangen veel vuil op.

Door gebruik van horizontale tralies op grotere afstand van elkaar (afstand volgens regels voor veiligheid kinderen) zal het vuil minder snel blijven hangen in het rooster. Het vuil drijf op het water door het rek.

4  reacties

Archiveerder 3

27-07-22 om 9:51

Mieke Gordijn

Beste Ferry,

Bedankt voor jouw inzending! We hebben voor onze challenge Zorgeloze duikers maar liefst 50 mooie ideeën ontvangen. Dit is een fantastische opbrengst, veel meer dan wij ooit hadden verwacht.

De ideeën waren heel creatief, out of the box, mooi en professioneel uitgewerkt. Velen dachten vanuit een technologische oplossing, maar ook ideeën over bewustzijn, communicatie en gedrag kwamen voorbij.

Het kiezen van hét beste idee bleek een pittige taak voor de jury. Geen enkel idee biedt een kant- en klare oplossing. Wel zijn er ideeën die samen voor een oplossing kunnen zorgen. Daarom heeft de jury een top-3 gekozen:

  1. Eerst denken dan doen!
  2. De gebogen duiker
  3. Duikschot voor duiker

Deze ideeën worden nu uitgewerkt en op een later moment getest en uitgevoerd, zodat er in de toekomst een veilige en schone duiker mogelijk is. Helaas heeft jouw idee de selectie net niet gehaald.

Een krooshek met horizontale spijlen, eventueel in combinatie met een andere vorm, is wel een goed idee voor de waterdoorstroming, alleen is het qua onderhoud wat onhandiger. Toch zijn we wel heel blij met jouw idee, mogelijk kunnen we dit in de toekomst nog gebruiken voor het oplossen van een ander probleem.

We willen je dan ook van harte danken voor jouw tijd, creativiteit en inzet!

Met vriendelijke groet,
Het projectteam Zorgeloze duikers

7 apr. 2021 om 16.38

Archiveerder 3

27-07-22 om 9:51

Fons Hermsen

Duidelijk. Dank je wel!

11 feb. 2021 om 08.01

Archiveerder 3

27-07-22 om 9:51

Fons Hermsen

Beste Ferry, dank voor het idee. Kun je aangeven hoe het horizontaal hekwerk het beste onderhouden kan worden? Met name op het moment dat er toch takken en ander vuil in het hekwerk terecht komt.

Voor de beeldvorming, normaliter worden de krooshekken (verticale spijlen) van bovenaf gereinigd met een mesthaak.

10 feb. 2021 om 16.00

Archiveerder 3

27-07-22 om 9:51

Ferry van Oosterwijk

Het vuil moet nu naar boven worden getrokken en valt makkelijk terug. Door het vuil vanaf één van de zijkanten te verwijderen (met verlengd gereedschap) is het verwijderen eenvoudiger. Het valt niet terug en kan gemakkelijk op de zijkant van de sloot worden getrokken. 

10 feb. 2021 om 19.34

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen