Zacht & Schoon

Winnovatie Het Waterschapshuis 22-06-2021
196 keer bekeken 1 reacties

Gekke titel? Misschien kunnen we het beter even uitleggen.  Onze oplossing maakt gebruik van zachte doeken (microvezel) en het water wordt schoon (tot 1 mg/l). 

In het kort. Het idee bestaat uit een installatie waarbij microvezel doeken het vuile water reinigen. Als eerste stroomt het oppervlaktewater in de filtertank en gaat door de doekfilter naar de binnenkant van de schijf. De microvezel houdt het fosfaat tegen Vervolgens komt het water terecht in de centrale buis en stroomt vervolgens door naar de inlaat van de warmtewisselaar. Deze techniek wordt vaker toegepast bij rwzi's in bijvoorbeeld Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten, maar is zover wij weten nog nooit gecombineerd met een TEO-installatie. 

Voor onze volledige toelichting verwijzen we graag door naar ons document

Verder hebben we een brochure toegevoegd van fabrikant die doekfilters levert. Deze is te vinden in de bijlage. 

Afbeeldingen

1  reacties

Archiveerder 3

29-07-22 om 13:03

Bart Bergmans

Beste Thomas,

Allereerst dank voor het indienen van jouw idee!

De challenge is nu gesloten. Er zijn in totaal 16 ideeën ingediend. In de komende weken zal de jury alle ideeën zorgvuldig beoordelen, aan de hand van de criteria die te vinden zijn in de challenge-beschrijving. 

Op dinsdag 6 juli worden de prijswinnaars bekend gemaakt. We willen op diezelfde middag graag bij de drie prijswinnaars langs gaan om de prijzen te overhandigen. Daarom vragen we je om de middag van 6 juli alvast vrij te houden.

Met hartelijke groeten,

Bart Bergmans

challenge manager

24 jun. 2021 om 10.07

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen