Coöperatief Multi-Diensten Nutsbedrijf

Winnovatie Het Waterschapshuis 20-06-2021
193 keer bekeken 0 reacties

De maatschappij wordt aandeelhouder in een coöperatieve multi-diensten nutsbedrijf (CMDN) die op wijk niveau taken overneemt die lokaal duurzamer kunnen dan op centraal niveau.

De maatschappij zijn de bewoners in de wijk, de gemeente en andere organisaties die vermeden kosten hebben of baten ervaren zoals een drinkwaterbedrijf en een Waterschap. Het CMDN is een franchise onder een overkoepelende stichting die kennis borgt en deelt, structuur biedt aan (nieuwe) CMDN’en en indien noodzakelijk experts in kan schakelen wanneer noodzakelijk. Deze innovatieve organisatie zorgt voor de juiste prikkels en behartigd de gemeenschappelijke belangen om zo duurzame (zelfvoorzienende) wijken te realiseren en vooral ook in stand te houden. Hoe zit dat precies? Lees snel verder in de bijlage...

Beschrijf hoe in jouw concept water, voedsel en energie zelfvoorzienend gemaakt worden.

In iedere wijk en CNDM zullen deze anders zijn. Gelukkig hebben we bergen aan voorbeelden in projecten zoals SUPERLOCAL, Oceanhamnen, Schoonschip, Jenfelder Au, de Nieuwe Dokken en meer. Lees snel de bijlage ;)

Geef een beschrijving van de benodigde organisatie, rollen en verantwoordelijkheden bij jouw idee.

De organisatie is de innovatie. Als je dat nog niet wist, dan heb je de bijlage nog niet gelezen...

Leg uit waarom jouw idee toegevoegde waarde heeft voor de bewoners en de omgeving. Vertel ook hoe jouw idee bijdraagt aan een versnelling van de woningbouw.

De wijken zullen barsten aan toegevoegde waarde, daar draait het gehele concept om. 

Afbeeldingen

0  reacties

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen