De AI grondspons​

Winnovatie Het Waterschapshuis 04-05-2021
191 keer bekeken 0 reacties

Onderzoeken of met Artificial Intelligence (AI) de vergroting van de sponswerking van de ondergrond door maatregelen is te bepalen door de snelheid van de grondwaterstijgingen en -dalingen in peilbuizen (dus de afgeleiden van de grondwaterstand) te relateren aan de regenintensiteit uit data van de..

..neerslagmeters en de regenradar ter plaatse van de peilbuizen. Dit zou een aanvulling kunnen zijn op de tijdreeksanalyses en fysische modellen die de geohydrologen ontwikkelen en toepassen. Hierbij is het van belang dat de metingen in de peilbuizen hoogfrequent en voldoende nauwkeurig zijn om ook bij kleinere korte buien de stijg- en daalsnelheden van het grondwater goed vast te kunnen stellen en mogelijk ook uitbreiding van het aantal (mobiele) neerslagmeters.​

Dit idee is tot stand gekomen en uitgewerkt in het Lokaal Waterforum, een groep vrijwilligers die graag meedenkt over water gerelateerde vraagstukken als onderdeel van de UN World Water Quality Alliance voor het EU Fiware4Water project.

Afbeeldingen

0  reacties

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen