Mutatiekaart hittestress

Winnovatie Het Waterschapshuis 13-04-2021
25 keer bekeken 2 reacties

Op internet heb je meerdere websites waarin de hittestress getoond wordt van een gebied. Hierbij worden veel verschillende informatiebronnen gebruikt.

Denk daarbij aan KNMI meteogegevens (luchttemperatuur, luchtvochtigheid, en straling), en gegevens over het gebied zelf (zoals schaduw, groenfactor en skyviewfactor).

Wat je hier echter NIET ziet is zijn de mutaties in de loop van de tijd. 

Volgens mij zou je een kaart willen waarop je een datum uit het verleden kiest, waarna vervolgens een verschilkaart (vlekkenkaart) wordt berekend. 

Op die manier kun je heel snel onderzoeken welke locaties/gebieden goed bezig zijn (waarschijnlijk dankzij allerlei maatregelen) en welke gebieden ook niet.  
Geeft volgens mij snel een goed beeld van de ontwikkelingen en tevens kun je hiermee eenvoudig wijken/gebieden tegen elkaar benchmarken. 

Afbeeldingen

2  reacties

Archiveerder 3

01-08-22 om 11:36

Lisette Heijke

Goed idee! Wat er er misschien wel lastig aan is, is het achterhalen welk effect van welke maatregel komt. Hoe zou je dat specifieker kunnen maken? Ben het eens dat het in kaart brengen van verschillen over de jaren van waarde is!

10 mei 2021 om 15.29

Archiveerder 3

01-08-22 om 11:36

Rob Ammerlaan

@Martijn van Berkel , die benchmark is wel een leuk idee. De vraag is in mijn ogen ook tot welke mate je de effectiviteit wilt meten en voor welke situaties en in hoeverre je juist informatie wilt gebruiken om bewustzijn te vergroten en versnelde inzet van maatregelen wilt stimuleren. Maar dat is aan de eigenaren van de challenge

21 apr. 2021 om 14.24

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen