De broekzak regenmeter

Winnovatie Het Waterschapshuis 04-05-2021
176 keer bekeken 1 reacties

Hoe meer het regent, hoe minder goed een radiosignaal overkomt. Het is al aangetoond dat er een relatie is tussen regenval en demping van radiosignalen. We verwachten dat deze relatie er ook is tussen regenval en het zendvermogen van een telefoon naar een GSM antenne.

Met een app is het dan mogelijk om in combinatie met je GPS, heel lokaal, bijvoorbeeld per straat, de regenval te bepalen door het zendvermogen van je mobiele telefoon te meten. De app kan deze data verzamelen die gecombineerd wordt met data van neerslagmeters en de regenradar en je kan meteen een foto van water op straat toevoegen. Zo heeft iedereen een digitale regenmeter in zijn zak, is alle data direct digitaal beschikbaar en hoef je niet meer met je paraplu en laarzen naar buiten om je regenmeter af te lezen.

Dit idee is tot stand gekomen en uitgewerkt in het Lokaal Waterforum, een groep vrijwilligers die graag meedenkt over water gerelateerde vraagstukken als onderdeel van de UN World Water Quality Alliance voor het EU Fiware4Water project. 

Afbeeldingen

1  reacties

Archiveerder 3

01-08-22 om 11:23

Alice Fermont

Hi, Wat een mooi idee. Ik ben wel benieuwd of mensen bereid zijn om de app te installeren. Zouden jullie nog willen nadenken wat het mensen oplevert als ze de app op hun telefoon zetten?

4 mei 2021 om 16.14

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen