Kreeftenvangdagen

Winnovatie Het Waterschapshuis 05-01-2021
54 keer bekeken 1 reacties

Als ranger van het WNF ging ik jaarlijks het kroondomein op om jonge boompjes van de hei te verwijderen. Dit stimuleerde het bewustzijn. Als kind ging ik ook vaak ‘krabbenvissen’; met een stok, een lijn met daaraan een mossel of stuk vis krabben onder de stenen/rotsen proberen weg te vangen.

Je zou ook twee keer per jaar een nationale kreeftenvangdag kunnen houden. Met een primitieve hengel kinderen uitdagen zoveel mogelijk kreeften te vangen. Per kreeft krijgen ze dan bijv. 50 cent of een bedrag per gewichtseenheid. Zo breng je kinderen bewustzijn bij van de de natuur, het belang van water en waterbescherming. Je zou dit bijv. in samenwerking met WNF of de scouting kunnen doen, waardoor de organisatorische werklast afneemt en je een doelgroep benadert die hier affiniteit mee heeft. uiteraard ook een mooie gelegenheid om de werking van de kreeftenpers toe te lichten (zie eerder idee).

1  reacties

Archiveerder 1

02-08-22 om 14:48

Bart Bergmans

Beste kreeftencreatieveling,

Nogmaals hartelijk bedankt voor je deelname aan de challenge van het hoogheemraadschap van Delfland. Helaas moeten we je meedelen dat de jury jouw idee niet meeneemt naar de volgende beoordelingsronde. Er waren erg veel goede inzendingen en andere mensen hadden het idee verder uitgewerkt met tekeningen en afbeeldingen. Hierdoor heeft de jury de beslissing genomen om jouw idee te laten afvallen. 

Omdat we alle ideeën tóch een plek willen geven, komt je idee - samen met alle andere ingediende ideeën - geanonimiseerd in het inspiratieboek dat we maken naar aanleiding van deze challenge. Dit boek is klaar op de dag van de prijsuitreiking, dus op 12 februari 2021. Uiteraard krijg je van ons een exemplaar van dit boek! 

Met vriendelijke groet,

Roger en Bart

Challenge managers

26 jan. 2021 om 16.17

 

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen