Vangacties aan eind van de dag/ begin schemering

Winnovatie Het Waterschapshuis 10-12-2020
26 keer bekeken 2 reacties

Beschrijving

Goedemiddag,

Wij wonen in Krimpen aan den IJssel, dus niet in de regio Delfland, maar hebben ontdekt dat de rivierkreeftjes in de warmere maanden aan het eind van de dag, tegen de schemering "omhoog" komen (zowel de kleintjes als de grotere kreeften). Je ziet ze dan zo zitten en vaak met de schaartjes boven het wateroppervlak uitkomen. Volgens ons is het dan een kwestie van het "afvangen" van de kreeftjes vanaf bijvoorbeeld een bootje met een net vanuit de bovenste waterlaag. Dit spaart ook de bodem. Onze achtertuin grenst aan het water en onze dochter zit bij mooi weer hele dagen/ avonden kreeftjes te vangen met een, in haar geval klein, schepnetje. Emmers vol, vandaar dit idee.

De vangst zou kunnen worden gebruikt om te verkopen aan restaurants als delicatesse, of wellicht "gedoneerd" aan bijvoorbeeld Blijdorp als voer voor de dieren.

Kortom een niet heel innovatief idee, maar wel heel praktisch!

Vriendelijke groeten

Fam. van Buren

2  reacties

Archiveerder 1

02-08-22 om 16:26

Bart Bergmans

Beste kreeftencreatieveling,

Bedankt voor het inzenden van je idee! Volgende week - 12 januari - sluit de challenge en start het beoordelingsproces van de jury. Wie er in de jury zit kun je op de website zien. Natuurlijk gunnen we je de hoofdprijs van €1000,-. En hopen we dat de jury jouw idee kiest als het beste idee. Je zou de jury kunnen helpen door nog een keer goed naar je idee te kijken. Is jouw idee duidelijk genoeg uitgewerkt voor de jury om te begrijpen? Misschien kun je nog een tekening of foto bijvoegen? Als je vindt dat je idee duidelijk genoeg is, dan hopen we dat je de hoofdprijs wint.

Met vriendelijke groet,

Roger en Bart

Challenge managers

4 jan. 2021 om 09.30

 

Archiveerder 1

02-08-22 om 16:26

Bart Bergmans

Beste kreeftencreatieveling,

Nogmaals hartelijk bedankt voor je deelname aan de challenge van het hoogheemraadschap van Delfland. Helaas moeten we je meedelen dat de jury jouw idee niet meeneemt naar de volgende beoordelingsronde. Er waren erg veel goede inzendingen en andere mensen hadden het idee verder uitgewerkt met tekeningen en afbeeldingen. Hierdoor heeft de jury de beslissing genomen om jouw idee te laten afvallen. 

Omdat we alle ideeën tóch een plek willen geven, komt je idee - samen met alle andere ingediende ideeën - geanonimiseerd in het inspiratieboek dat we maken naar aanleiding van deze challenge. Dit boek is klaar op de dag van de prijsuitreiking, dus op 12 februari 2021. Uiteraard krijg je van ons een exemplaar van dit boek! 

Met vriendelijke groet,

Roger en Bart

Challenge managers

26 jan. 2021 om 16.20

 

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen