Een leerzame, grote impact door kinderen

Winnovatie Het Waterschapshuis 02-12-2020
25 keer bekeken 2 reacties

Wat werkt er beter dan het onophoudelijke enthousiasme van kinderen die tegelijkertijd leren over de natuur en buiten spelen?

Onder begeleiding van de basisschool docent kunnen kinderen bij helder weer en weinig wind buiten op jacht naar uitheemse rivierkreeften. Met een zoekkaart, schepnet en zwemvest lopen de kinderen langs de waterkant en krijgen buiten les. De kinderen leren over het waterleven en wat de waarde is van het wegvangen van specifieke soorten. De kinderen kunnen naderhand met de docent de gevangen rivierkreeften opeten. Een verhaal van "melk komt uit de fabriek" wordt op die manier verholpen.

De grote hoeveelheid basisscholen in Nederland maakt het mogelijk om op deze manier een grote impact te hebben op uitheemse rivierkreeften populatie.

Uit ervaring raken hele gezinnen, wonend in de stad, waanzinnig betrokken bij leven in water, waarvan men eerst denkt dat het niet bestaat.

2  reacties

Archiveerder 1

02-08-22 om 13:00

Bart Bergmans

Beste kreeftencreatieveling,

Bedankt voor het inzenden van je idee! Volgende week - 12 januari - sluit de challenge en start het beoordelingsproces van de jury. Wie er in de jury zit kun je op de website zien. Natuurlijk gunnen we je de hoofdprijs van €1000,-. En hopen we dat de jury jouw idee kiest als het beste idee. Je zou de jury kunnen helpen door nog een keer goed naar je idee te kijken. Is jouw idee duidelijk genoeg uitgewerkt voor de jury om te begrijpen? Misschien kun je nog een tekening of foto bijvoegen? Als je vindt dat je idee duidelijk genoeg is, dan hopen we dat je de hoofdprijs wint.

Met vriendelijke groet,

Roger en Bart

Challenge managers

4 jan. 2021 om 09.38

 

Archiveerder 1

02-08-22 om 13:00

Bart Bergmans

Beste kreeftencreatieveling,

Nogmaals hartelijk bedankt voor je deelname aan de challenge van het hoogheemraadschap van Delfland. Helaas moeten we je meedelen dat de jury jouw idee niet meeneemt naar de volgende beoordelingsronde. Er waren erg veel goede inzendingen en andere mensen hadden het idee verder uitgewerkt met tekeningen en afbeeldingen. Hierdoor heeft de jury de beslissing genomen om jouw idee te laten afvallen. 

Omdat we alle ideeën tóch een plek willen geven, komt je idee - samen met alle andere ingediende ideeën - geanonimiseerd in het inspiratieboek dat we maken naar aanleiding van deze challenge. Dit boek is klaar op de dag van de prijsuitreiking, dus op 12 februari 2021. Uiteraard krijg je van ons een exemplaar van dit boek! 

Met vriendelijke groet,

Roger en Bart

Challenge managers

26 jan. 2021 om 16.22

 

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen