Overbevissing op rivierkreeftjes

Winnovatie Het Waterschapshuis 18-12-2020
89 keer bekeken 2 reacties

Beschrijving

Arrangeer landelijke overbevissing op rivierkreeftjes door middel van de volgende maatregelen:

1) Maak het vangen en meenemen van rivierkreeftjes voor iedereen mogelijk zonder vergunning (nu is het vaak onmogelijk om rivierkreeftjes te vangen omdat het verboden is en een eventuele vangst niet meegenomen mag worden)

2) Regel landelijke advertentie campagnes op TV en in kranten waar je de wenselijkheid uitdraagt dat rivierkreeftjes gevangen moeten worden en verwijderd uit het water en dat iedereen dat mag doen, en dat ze lekker zijn om op te eten

3) Bouw een website met informatie hoe en waar je rivierkreeftjes mag vangen met welke middelen, hoe je om moet gaan met bijvangst, welke watergebieden veilig zijn om rivierkreeft uit te eten, en meer van dit stoort hoognodige informatie (inclusief filmpjes, feedback, enz.)

Deze website moet ook duidelijke informatie bevatten welk type hengel, tuig, en net je mag gebruiken en hoe je alles precies op tuigt zodat alles netjes verloopt. 

Ik ben voor twee vangst methodes, de hengel met het stropje per VisTV en een fuik waar handige vissen wel uit kunnen komen en kreeftjes minder makkelijk. De fuik mag niet van ijzerdraad zijn om schade aan de vissen te voorkomen en dient iedere dag gelicht te worden. Hiertoe dient de fuikhouder een briefje in een plastic hoesje aan het fuik touw bij te houden met daarop de licht datum en tijd, om te waarborgen dat bijvangst niet te lang in de fuik zit. Het toegestane type fuik moet duidelijk op de website staan. 

Verder dienen controleurs deze zaken te controleren (dit kunnen de zelfde mensen zijn die vispassen controleren wellicht)

2  reacties

Archiveerder 1

02-08-22 om 15:46

Bart Bergmans

Beste kreeftencreatieveling,

Bedankt voor het inzenden van je idee! Volgende week - 12 januari - sluit de challenge en start het beoordelingsproces van de jury. Wie er in de jury zit kun je op de website zien. Natuurlijk gunnen we je de hoofdprijs van €1000,-. En hopen we dat de jury jouw idee kiest als het beste idee. Je zou de jury kunnen helpen door nog een keer goed naar je idee te kijken. Is jouw idee duidelijk genoeg uitgewerkt voor de jury om te begrijpen? Misschien kun je nog een tekening of foto bijvoegen? Als je vindt dat je idee duidelijk genoeg is, dan hopen we dat je de hoofdprijs wint.

Met vriendelijke groet,

Roger en Bart

Challenge managers

4 jan. 2021 om 09.27

 

Archiveerder 1

02-08-22 om 15:46

Bart Bergmans

Beste kreeftencreatieveling,

Nogmaals hartelijk bedankt voor je deelname aan de challenge van het hoogheemraadschap van Delfland. Je inzending was voldoende uitgewerkt om inhoudelijk te beoordelen. Echter we zijn met deze challenge specifiek op zoek naar een (technisch) vangtuig om invasieve uitheemse rivierkreeften te vangen. Hiervoor hebben we veel uitgewerkte ideeën ontvangen en deze gaan door naar de volgende ronde. Jouw idee valt dus helaas af.

Omdat we alle ideeën tóch een plek willen geven, komt je idee - samen met alle andere ingediende ideeën - geanonimiseerd in het inspiratieboek dat we maken naar aanleiding van deze challenge. Dit boek is klaar op de dag van de prijsuitreiking, dus op 12 februari 2021. Uiteraard krijg je van ons een exemplaar van dit boek!

Met vriendelijke groet,

Roger en Bart

Challenge managers

26 jan. 2021 om 16.36

 

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen