Kreeftenpijp

Winnovatie Het Waterschapshuis 23-12-2020
53 keer bekeken 2 reacties

Beschrijving

Kreeftenpijp

Er zijn voor het vangen van kreeften diverse vallen te koop.

Dus dit zal het probleem niet zijn. Mij lijkt het grootste probleem, waar moet je ze neerzetten en er ook nog gemakkelijk bij kan komen?

Langs de Noordeindseweg stroomt op veel plekken, aan weerszijden van de vaart, water door een pijp naar een sloot achter het dijklichaam. Zo ook bij mij.

Ik zag een week of wat gelden, dat er geen water meer uit de pijp in de sloot kwam en dacht zal wel weer verstopt zitten vanuit de vaart. Ik stak mijn hand onder water om het allemaal weer schoon te maken en haalde een kreeft uit de pijp. Ik schrok me rot.

Mijn pijp heeft een diameter van ca. 5 cm en daar was de kreeft in vast komen te zitten.

Dat gebeurde daarna nog twee keer, van de grootste kreeft heb ik wel een foto gemaakt.
 

Mijn conclusie, kreeften houden er van om zich mee te laten voeren met stromend water (zo verspreiden ze zich ook gemakkelijk).

Mijn idee is om een val voor alle uitstroompunten te plaatsen. In geval het een pijp betreft dan kan de Kreeftenpijp er heel eenvoudig voor geplaatst worden.

Voor andere uitstroompunten kan een andere val toegepast worden.
 

Cor Overmeer

06-53692546

Afbeeldingen

2  reacties

Archiveerder 1

02-08-22 om 14:41

Bart Bergmans

Beste kreeftencreatieveling,

Bedankt voor het inzenden van je idee! Volgende week - 12 januari - sluit de challenge en start het beoordelingsproces van de jury. Wie er in de jury zit kun je op de website zien. Natuurlijk gunnen we je de hoofdprijs van €1000,-. En hopen we dat de jury jouw idee kiest als het beste idee. Je zou de jury kunnen helpen door nog een keer goed naar je idee te kijken. Is jouw idee duidelijk genoeg uitgewerkt voor de jury om te begrijpen? Misschien kun je nog een tekening of foto bijvoegen? Als je vindt dat je idee duidelijk genoeg is, dan hopen we dat je de hoofdprijs wint.

Met vriendelijke groet,

Roger en Bart

Challenge managers

4 jan. 2021 om 09.24

 

Archiveerder 1

02-08-22 om 14:42

Bart Bergmans

Beste kreeftencreatieveling,

Nogmaals hartelijk bedankt voor je deelname aan de challenge van het hoogheemraadschap van Delfland. Helaas is je idee in de tweede beoordelingsronde afgevallen. Hoewel het idee voldoende was uitgewerkt, heeft de jury beoordeeld dat andere ideeën beter voldoen aan de vooraf gestelde criteria.

Omdat we alle ideeën tóch een plek willen geven, komt je idee - samen met alle andere ingediende ideeën - geanonimiseerd in het inspiratieboek dat we maken naar aanleiding van deze challenge. Dit boek is klaar op de dag van de prijsuitreiking, dus op 12 februari 2021. Uiteraard krijg je van ons een exemplaar van dit boek!

Wellicht kunnen we je idee in een ander stadium nog gebruiken of het door andere organisaties worden benut. In dat verband willen we je ook nadrukkelijk wijzen op het vervolg van deze ideeën-wedstrijd zoals dit vanaf februari vanuit Delfland gaat lopen. Ideeën die nu zijn ingediend, maar ook nieuwe ideeën, kunnen daarin verder worden uitgewerkt met als uiteindelijk doel om tot een aantal werkzame prototypes te komen. Je zult over dit vervolgtraject binnen enkele weken nog een mail met verdere informatie ontvangen.

Met vriendelijke groet,

Roger en Bart

Challenge managers

26 jan. 2021 om 16.50

 

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen