Op de ouderwetse manier

Winnovatie Het Waterschapshuis 12-01-2021
181 keer bekeken 1 reacties

Als kind gebruikten mijn zus, broer en ik een touwtje met een wasknijper. Aan de wasknijper deden we een kapotte mossel, dit geheel hingen we in het water en was het een kwestie van wachten totdat we beet hadden. Dit principe wil ik toepassen maar dan op grote schaal.

Bij open water wordt er gebruik gemaakt van een rails waaraan allemaal touwen hangen met voorbakjes (gevuld met libellenlarven). Dit geheel wordt in het water gehangen, en na enkele minuten weer naar boven gehaald met behulp van katrollen. De kreeftachtige zullen zich vastklemmen aan deze bakjes en meegaan het water uit. Nu kan je de rails naar je toe halen en de kreeften bekijken. Ideaal zou dit zijn met automatische herkenning, waarbij de verkeerde soort direct terugvalt het water in.

Op het land geld hetzelfde principe van het rails en het voerpakketje en het rails. Alleen is er één toevoeging, een beregeningsplaat. Een warme vochtige omgeving activeert mogelijk de migratie van de kreeftachtige. Hierbij zullen ze uit het veen komen, en hopelijk recht naar de bakjes waarna het zelfde riedeltje plaatsvindt als eerder beschreven.

Hierbij mijn idee. Hopelijk hebben jullie er iets aan, of biedt het enige inspiratie.

Vriendelijke groet,

Sybe van der Roest

Toegevoegde bestanden

1  reacties

Archiveerder 1

02-08-22 om 15:42

Bart Bergmans

Beste kreeftencreatieveling,

Nogmaals hartelijk bedankt voor je deelname aan de challenge van het hoogheemraadschap van Delfland. Helaas is je idee in de tweede beoordelingsronde afgevallen. Hoewel het idee voldoende was uitgewerkt, heeft de jury beoordeeld dat andere ideeën beter voldoen aan de vooraf gestelde criteria.

Omdat we alle ideeën tóch een plek willen geven, komt je idee - samen met alle andere ingediende ideeën - geanonimiseerd in het inspiratieboek dat we maken naar aanleiding van deze challenge. Dit boek is klaar op de dag van de prijsuitreiking, dus op 12 februari 2021. Uiteraard krijg je van ons een exemplaar van dit boek!

Wellicht kunnen we je idee in een ander stadium nog gebruiken of het door andere organisaties worden benut. In dat verband willen we je ook nadrukkelijk wijzen op het vervolg van deze ideeën-wedstrijd zoals dit vanaf februari vanuit Delfland gaat lopen. Ideeën die nu zijn ingediend, maar ook nieuwe ideeën, kunnen daarin verder worden uitgewerkt met als uiteindelijk doel om tot een aantal werkzame prototypes te komen. Je zult over dit vervolgtraject binnen enkele weken nog een mail met verdere informatie ontvangen.

Met vriendelijke groet,

Roger en Bart

Challenge managers

26 jan. 2021 om 16.53

 

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen