kreeft-crusher

Winnovatie Het Waterschapshuis 03-01-2021
35 keer bekeken 2 reacties

De kreeft-crusher lokt en vernietigt kreeften op locatie.

Het is een fuik van geperforeerd metaal. Kreeften lopen erin via de fuikingang en kunnen er niet meer uit. De kreeften belanden in een ruimte met twee ijzeren cilinders, die in tegengestelde richting draaien. Ze worden door deze cilinders vermalen. Vissen die per ongeluk de fuik in zwemmen kunnen via de gaten bovenin de fuik weer naar buiten zwemmen. Het kan soms gebeuren dat er een vis per ongeluk toch in de crusher terecht komt. De cilinders worden aangedreven door motors. Deze krijgen elektriciteit van het zonnepaneel dat boven het water uitsteekt. 

De vermalen kreeftresten komen in een ruimte achter de twee cilinders. Dit trekt nieuwe kreeften aan.

De fuik is gemaakt van geperforeerd metaal, zodat de fuik niet gaat drijven. Ook de ronde gewichten onder de poten van de fuik zorgen ervoor dat de fuik op zijn plek blijft.

Het ontwerp heb ik gemaakt in het spel Main Assembly. De cijfers en teksten die in de video te zien zijn, zijn geen exacte afmetingen. Let u hier dus niet op.

Het grootste voordeel van de kreeft-crusher is dat de kreeften op locatie onschadelijk worden gemaakt en dus niet getransporteerd hoeven te worden. Een ander voordeel is dat het een zonnepaneel heeft en dus overal geplaatst kan worden.

Afbeeldingen

2  reacties

Archiveerder 1

02-08-22 om 14:05

Bart Bergmans

Beste kreeftencreatieveling,

Bedankt voor het inzenden van je idee! Volgende week - 12 januari - sluit de challenge en start het beoordelingsproces van de jury. Wie er in de jury zit kun je op de website zien. Natuurlijk gunnen we je de hoofdprijs van €1000,-. En hopen we dat de jury jouw idee kiest als het beste idee. Je zou de jury kunnen helpen door nog een keer goed naar je idee te kijken. Is jouw idee duidelijk genoeg uitgewerkt voor de jury om te begrijpen? Misschien kun je nog een tekening of foto bijvoegen? Als je vindt dat je idee duidelijk genoeg is, dan hopen we dat je de hoofdprijs wint.

Met vriendelijke groet,

Roger en Bart

Challenge managers

4 jan. 2021 om 09.22

 

Archiveerder 1

02-08-22 om 14:05

Bart Bergmans

Beste kreeftencreatieveling,

Nogmaals hartelijk bedankt voor je deelname aan de challenge van het hoogheemraadschap van Delfland. Helaas is je idee in de tweede beoordelingsronde afgevallen. Hoewel het idee voldoende was uitgewerkt, heeft de jury beoordeeld dat andere ideeën beter voldoen aan de vooraf gestelde criteria.

Omdat we alle ideeën tóch een plek willen geven, komt je idee - samen met alle andere ingediende ideeën - geanonimiseerd in het inspiratieboek dat we maken naar aanleiding van deze challenge. Dit boek is klaar op de dag van de prijsuitreiking, dus op 12 februari 2021. Uiteraard krijg je van ons een exemplaar van dit boek!

Wellicht kunnen we je idee in een ander stadium nog gebruiken of het door andere organisaties worden benut. In dat verband willen we je ook nadrukkelijk wijzen op het vervolg van deze ideeën-wedstrijd zoals dit vanaf februari vanuit Delfland gaat lopen. Ideeën die nu zijn ingediend, maar ook nieuwe ideeën, kunnen daarin verder worden uitgewerkt met als uiteindelijk doel om tot een aantal werkzame prototypes te komen. Je zult over dit vervolgtraject binnen enkele weken nog een mail met verdere informatie ontvangen.

Met vriendelijke groet,

Roger en Bart

Challenge managers

26 jan. 2021 om 16.56

 

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen