Rivierkreeften vanger

Winnovatie Het Waterschapshuis 03-12-2020
21 keer bekeken 2 reacties

Neem een bouw emmer (gamma b.v.b.)graaf deze in zodat de rand van de emmer net onder het maaiveld valt, doe dit op een plaats waar de kreeft aan de kant komt. Doe in de emmer wat lok voer voor de rivierkreeft.

Als de kreeft het lok voer ruikt en naar de emmer gaat, zal deze er in vallen en er niet meer uit kunnen klimmen. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Neem een bouwemmer en een houtenplaat (groter dan de bovenkant) van de emmer.

Zaag een gat in de houten plaat zodanig dat de emmer er in past maar er niet doorheen valt.

Zaag de houten plaat af rondom het gat , zodat er een ring omheen komt van +/- 10 tot 15 cm.

Boor in de emmer een aantal kleine gaten in de bodem en de rand boven de bodem van de emmer.

Doe nu lok voer in de emmer, en plaats de houten ring om de emmer , schroef de houten rand van uit de binnenkant van de emmer aan de emmer vast zodat het een samenstel wordt.

Plaats dit samen stel in het water waar de kreeftjes zich bevinden , de houtenrand zal de bovenkant van de emmer percies aan de oppervlakte van het water houden, en de kreeftjes de gelegenheid geven om de emmer te bereiken. De ronde boven kant van de emmer zal er voor zorgen dat de kreeftjes als ze uit de emmer willen kruipen het niet zal lukken en terug glijden.

Inplaats van een bouwemmer kan je ook gebruik maken van een kleine metsel kuip , voordeel is dat de rand groter is en dus uit kruipen nog moeilijker zal maken.

2  reacties

Archiveerder 1

02-08-22 om 16:00

Bart Bergmans

Beste kreeftencreatieveling,

Bedankt voor het inzenden van je idee! Volgende week - 12 januari - sluit de challenge en start het beoordelingsproces van de jury. Wie er in de jury zit kun je op de website zien. Natuurlijk gunnen we je de hoofdprijs van €1000,-. En hopen we dat de jury jouw idee kiest als het beste idee. Je zou de jury kunnen helpen door nog een keer goed naar je idee te kijken. Is jouw idee duidelijk genoeg uitgewerkt voor de jury om te begrijpen? Misschien kun je nog een tekening of foto bijvoegen? Als je vindt dat je idee duidelijk genoeg is, dan hopen we dat je de hoofdprijs wint.

Met vriendelijke groet,

Roger en Bart

Challenge managers

4 jan. 2021 om 09.35

 

Archiveerder 1

02-08-22 om 16:00

Bart Bergmans

Beste kreeftencreatieveling,

Nogmaals hartelijk bedankt voor je deelname aan de challenge van het hoogheemraadschap van Delfland. Helaas is je idee in de tweede beoordelingsronde afgevallen. Hoewel het idee voldoende was uitgewerkt, heeft de jury beoordeeld dat andere ideeën beter voldoen aan de vooraf gestelde criteria.

Omdat we alle ideeën tóch een plek willen geven, komt je idee - samen met alle andere ingediende ideeën - geanonimiseerd in het inspiratieboek dat we maken naar aanleiding van deze challenge. Dit boek is klaar op de dag van de prijsuitreiking, dus op 12 februari 2021. Uiteraard krijg je van ons een exemplaar van dit boek!

Wellicht kunnen we je idee in een ander stadium nog gebruiken of het door andere organisaties worden benut. In dat verband willen we je ook nadrukkelijk wijzen op het vervolg van deze ideeën-wedstrijd zoals dit vanaf februari vanuit Delfland gaat lopen. Ideeën die nu zijn ingediend, maar ook nieuwe ideeën, kunnen daarin verder worden uitgewerkt met als uiteindelijk doel om tot een aantal werkzame prototypes te komen. Je zult over dit vervolgtraject binnen enkele weken nog een mail met verdere informatie ontvangen.

Met vriendelijke groet,

Roger en Bart

Challenge managers

26 jan. 2021 om 16.59

 

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen