Fiets Ze Eruit!

Winnovatie Het Waterschapshuis 11-01-2021
32 keer bekeken 1 reacties

Dit vangtuig, met daarbij eventueel het faciliterende, onzinkbare scheepje met een rond, op een bun gelijkende opening erin, onderscheidt zich duidelijk van ander vangtuig, wat de broodnodige duidelijkheid biedt aan handhavers.

Ze kan in de kleuren groen en oranje worden geschilderd, wat mooi bij de kreeften past.

Het tuig wordt van afgedankte fietswielen gemaakt. Dit levert werk op voor sociale fietswerkplaatsen en geeft oude fietswielen een nieuwe bestemming.

Het vissen op kreeft kan einde zomer, in de kennismakingsweken van studentenverenigingen, in aangewezen wateren worden geïntensiveerd. Zij kunnen het naar verluid smakelijke vlees, na de nodige inspanningen, op de barbecue leggen, mits de NVWA dat goed vindt. Het vangen, dat nuchter ten uitvoer moet worden gebracht, en waaronder het doden van niet geheel weerloze dieren valt, zal hun de eerste schreden op het pad van volwassenheid brengen en enige welkome afleiding geven van de social apps op hun mobiele telefoons. Ook dit is een plaag.

Ten aanzien van de fysieke risico's kunnen we de aanpak van de gemeente Deventer rondom haar fietsenstalling in het centrum overnemen, zie foto bijgaand. Ook kan de gemeente Deventer gevraagd worden de bovenrekken van het peperdure dubbele fietsenrek af te zagen en die te laten hergebruiken, nl. voor het stallen van vangwielen ter beschikking te stellen. In de huidige praktijk blijkt bijna niemand zijn fiets op de bovenlaag te zetten; veel vaker stoten stallers er flink hun hoofd tegenaan. Zodoende bestrijden we dan geen goed verstand meer, maar lastige invasieven en maken we de nieuwe generatie ervan bewust dat deze plaag niet met een app te bestrijden is.

Afbeeldingen

1  reacties

Archiveerder 1

02-08-22 om 13:06

Bart Bergmans

Beste kreeftencreatieveling,

Nogmaals hartelijk bedankt voor je deelname aan de challenge van het hoogheemraadschap van Delfland. Helaas is je idee in de tweede beoordelingsronde afgevallen. Hoewel het idee voldoende was uitgewerkt, heeft de jury beoordeeld dat andere ideeën beter voldoen aan de vooraf gestelde criteria.

Omdat we alle ideeën tóch een plek willen geven, komt je idee - samen met alle andere ingediende ideeën - geanonimiseerd in het inspiratieboek dat we maken naar aanleiding van deze challenge. Dit boek is klaar op de dag van de prijsuitreiking, dus op 12 februari 2021. Uiteraard krijg je van ons een exemplaar van dit boek!

Wellicht kunnen we je idee in een ander stadium nog gebruiken of het door andere organisaties worden benut. In dat verband willen we je ook nadrukkelijk wijzen op het vervolg van deze ideeën-wedstrijd zoals dit vanaf februari vanuit Delfland gaat lopen. Ideeën die nu zijn ingediend, maar ook nieuwe ideeën, kunnen daarin verder worden uitgewerkt met als uiteindelijk doel om tot een aantal werkzame prototypes te komen. Je zult over dit vervolgtraject binnen enkele weken nog een mail met verdere informatie ontvangen.

Met vriendelijke groet,

Roger en Bart

Challenge managers

26 jan. 2021 om 16.54

 

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen