Kreeftenhelling

Winnovatie Het Waterschapshuis 12-01-2021
165 keer bekeken 2 reacties

Met veel enthousiasme heeft ons team in de vrije uurtjes nagedacht over het ideale vangtuig voor rivierkreeften. Regelmatig zijn ideeën afgeschoten, daar deze niet voldeden aan de gestelde voorwaarden.

Ons uiteindelijke idee, de kreeftenhelling, is het beste product van deze smeltkroes van inspiratie. 

De kreeftenhelling heeft in de kern een buis met aas, welke de belangstelling van de rivierkreeften trekt.  Over de twee aanwezige hellingen komen zij boven, waarna zich beneden hen de aas wacht. Eenmaal bij het aas, kunnen zij niet meer uit het vangtuig.

Deze kreeftenhelling is een rechthoek, met weerszijden twee hellingen.  Het hele vangtuig wordt gemaakt uit RVS plaatwerk met perforatie.  Deze perforatie zorgt voor de doorlaat van water en overige organismen. Bovendien is de kreeftenhelling door de perforatie lichter in gewicht. Als laatste biedt de perforatie de kreeft houvast bij het oplopen van de helling.

Er is gekozen voor een uitvoeringen met rechte zijden om het vangtuig op de bodem goed tegen de oevers te plaatsen. De bodem scharniert, waardoor de kreeften op het droge eenvoudig uit het vangtuig gehaald kunnen worden. Middels een aanmeerpen blijft de kreeftenhelling op zijn plek. 

Namens Buitelaar Metaal,

Dennis van Mil

Afbeeldingen

2  reacties

Archiveerder 1

02-08-22 om 14:27

Bart Bergmans

Beste kreeftencreatieveling,

 Gefeliciteerd! Je idee voor een kreeftenvangtuig is al door twee beoordelingsrondes gekomen en behoort tot de laatste twaalf. Er zijn veel goede ideeën binnen gekomen die deelnemers goed uitgewerkt hebben.

Komende week heeft de jury nog een beoordelingsronde. Daarna kunnen we je vertellen of je behoort tot de drie prijswinnaars. Kort daarna vindt de prijsuitreiking plaats. Daarom willen we je nu alvast vragen om tijd in je agenda te reserveren voor het in ontvangst nemen van een eventuele prijs op 2 februari in het tijdslot van 14:30-16:00.

Met vriendelijke groet,

Roger en Bart

26 jan. 2021 om 17.14

 

Archiveerder 1

02-08-22 om 14:27

Bart Bergmans

Beste deelnemer van de kreeftenchallenge, 

Graag willen we u attenderen op het volgende: als vervolg op de kreeftenchallege is sinds vrijdag 19 februari op Tenderned de inschrijving gepubliceerd voor het vervolgtraject met als doel de verdere ontwikkeling en toepassing van een innovatief vangtuig. Dit traject is een samenwerking tussen Hoogheemraadschap Delfland en het Ministerie van LNV. Verdere informatie en alle bijbehorende links vind u in het onderstaande communicatiebericht: 

https://www.hhdelfland.nl/actueel/nieuws/vervolg-op-challenge-kreeftenvangtuig-van-start 

Met hartelijke groeten,

Bart Bergmans

challenge manager

23 feb. 2021 om 18.38

 

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen