Yabbies

Winnovatie Het Waterschapshuis 03-12-2020
29 keer bekeken 3 reacties

Beschrijving

In Australië, Victoria  heeft de staat al een goedgekeurd net, een vierkant, opvouwbaar exemplaar: 

https://vfa.vic.gov.au/recreational-fishing/changes-ahead-for-yabby-fishing-gear

Op de site zie je ook e-mail van de verantwoordelijke ambtenaar. Wellicht gewoon contact zoeken met een collega uit een ander land?

Zo gebruik je het:

https://www.youtube.com/watch?v=7UFF6BEwTak&feature=youtu.be

https://youtu.be/7UFF6BEwTak 

Als lokaas (yabby bait)

kan je gebruiken: sunlight huishoudzeep, honden of kattenvoer uit blijk. Dat doe je in een stuk panty en maak je vast aan je net. Je kan ook sla, kippenvoer, lever, road kill, rood vlees of een schapenkop gebruiken. Kwestie van uitzoeken wat je lokale beesten het lekkerst vinden!

Als kinderen gingen wij bij de plaatselijke slager in Australië een kop halen en aan een touw in de rivier laten hangen. En dan je je schepnet er achter leggen bij ophalen, want yabbies zwemmen achteruit.

Groet,


Astrid 

 

3  reacties

Archiveerder 1

02-08-22 om 16:37

Bart Bergmans

Beste kreeftencreatieveling,

Bedankt voor het inzenden van je idee! Volgende week - 12 januari - sluit de challenge en start het beoordelingsproces van de jury. Wie er in de jury zit kun je op de website zien. Natuurlijk gunnen we je de hoofdprijs van €1000,-. En hopen we dat de jury jouw idee kiest als het beste idee. Je zou de jury kunnen helpen door nog een keer goed naar je idee te kijken. Is jouw idee duidelijk genoeg uitgewerkt voor de jury om te begrijpen? Misschien kun je nog een tekening of foto bijvoegen? Als je vindt dat je idee duidelijk genoeg is, dan hopen we dat je de hoofdprijs wint.

Met vriendelijke groet,

Roger en Bart

Challenge managers

4 jan. 2021 om 09.36

 

Archiveerder 1

02-08-22 om 16:37

Bart Bergmans

Beste kreeftencreatieveling,

 Gefeliciteerd! Je idee voor een kreeftenvangtuig is al door twee beoordelingsrondes gekomen en behoort tot de laatste twaalf. Er zijn veel goede ideeën binnen gekomen die deelnemers goed uitgewerkt hebben.

Komende week heeft de jury nog een beoordelingsronde. Daarna kunnen we je vertellen of je behoort tot de drie prijswinnaars. Kort daarna vindt de prijsuitreiking plaats. Daarom willen we je nu alvast vragen om tijd in je agenda te reserveren voor het in ontvangst nemen van een eventuele prijs op 2 februari in het tijdslot van 14:30-16:00.

Met vriendelijke groet,

Roger en Bart

Challenge managers

26 jan. 2021 om 17.19

 

Archiveerder 1

02-08-22 om 16:37

Bart Bergmans

Beste deelnemer van de kreeftenchallenge, 

Graag willen we u attenderen op het volgende: als vervolg op de kreeftenchallege is sinds vrijdag 19 februari op Tenderned de inschrijving gepubliceerd voor het vervolgtraject met als doel de verdere ontwikkeling en toepassing van een innovatief vangtuig. Dit traject is een samenwerking tussen Hoogheemraadschap Delfland en het Ministerie van LNV. Verdere informatie en alle bijbehorende links vind u in het onderstaande communicatiebericht: 

https://www.hhdelfland.nl/actueel/nieuws/vervolg-op-challenge-kreeftenvangtuig-van-start 

Met hartelijke groeten,

Bart Bergmans

challenge manager

23 feb. 2021 om 18.42

 

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen