CIV Binnenvisserij en de strijd tegen de rivierkreeften.

08-01-2021
56 keer bekeken {0} reacties

Beschrijving

Goedemiddag,

Mijn naam is Marcel Crommentuijn 34 jaar, ik werk bij de C.I.V. Den Oever u.a. CIV is een afkorting van Coöperatieve In- en verkoop Vereniging. Wij zijn een organisatie zonder winstdoelstelling, waarbij wij voor onze visserijleden de toelevering van hun benodigde materialen verzorgen. Binnen onze organisatie hebben een winkel, een tuigageafdeling, een nettenmakerij voor zeevisserij en een nettenmakerij voor binnenvisserij.

Het probleem met de rivierkreeften houdt ons al enige tijd bezig. Binnen onze afdeling Binnenvisserij, waar wij het rivierkreeften onder laten vallen, zijn onze specialisten op dit gebied tot bovenstaande concept gekomen. Klanten van de afdeling Binnenvisserij zijn vooral Nederlandse beroepsvissers. Hieronder volgt een nadere toelichting op ons concept.

Een deel of de hele sloot/gracht afzetten met schutnet. Dit is een net die van de bodem tot de oppervlakte staat. Als je deze bijvoorbeeld 60cm uit de kade zet kan de kreeft niet verder. In dit net kan onze binnenvisserij afdeling ontsnapping gaten maken zodat de vis eruit kan. De kreeften kunnen dan niet verder, als je binnen dit afgezette stuk sloot of gracht fuiken/korven neerzet vang je de kreeften volledig weg, kunnen ze zich niet verplaatsen naar een ander deel van de sloot. In het fuik of de korf kunnen de kreeften gelokt worden met bijvoorbeeld spek.

Dit is wat ons betreft de beste en doeltreffendste manier.

Hieronder vind u ook 2 foto's van onze panfluitval. Deze wordt op dit moment getest door een van onze klanten, maar compleet wegvangen gaat hier waarschijnlijk niet mee lukken. Alle genoemde producten kunnen wij zelf fabriceren en leveren.

 Hieronder een voorbeeld van de korf en fuik

Met vriendelijk groet Marcel Crommentuijn

06-46266349

Afbeeldingen

02-08-22 om 12:44

Bart Bergmans

Beste kreeftencreatieveling,

Nogmaals hartelijk bedankt voor je deelname aan de challenge van het hoogheemraadschap van Delfland. Helaas is je idee in de tweede beoordelingsronde afgevallen. Hoewel het idee voldoende was uitgewerkt, heeft de jury beoordeeld dat andere ideeën beter voldoen aan de vooraf gestelde criteria.

Omdat we alle ideeën tóch een plek willen geven, komt je idee - samen met alle andere ingediende ideeën - geanonimiseerd in het inspiratieboek dat we maken naar aanleiding van deze challenge. Dit boek is klaar op de dag van de prijsuitreiking, dus op 12 februari 2021. Uiteraard krijg je van ons een exemplaar van dit boek!

Wellicht kunnen we je idee in een ander stadium nog gebruiken of het door andere organisaties worden benut. In dat verband willen we je ook nadrukkelijk wijzen op het vervolg van deze ideeën-wedstrijd zoals dit vanaf februari vanuit Delfland gaat lopen. Ideeën die nu zijn ingediend, maar ook nieuwe ideeën, kunnen daarin verder worden uitgewerkt met als uiteindelijk doel om tot een aantal werkzame prototypes te komen. Je zult over dit vervolgtraject binnen enkele weken nog een mail met verdere informatie ontvangen.

Met vriendelijke groet,

Roger en Bart

Challenge managers

26 jan. 2021 om 16.49

 

02-08-22 om 12:44

Marcel Crommentuijn

Beste Bart,

Ik heb nog geen boek ontvangen. Klopt dat?

Met vriendelijke groet,

Marcel Crommentuijn

7 jun. 2021 om 14.41

 

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen