De Ultieme Waterfabriek

Cynthia Schild 21-03-2024
120 keer bekeken 0 reacties

Kunnen en willen we drinkwater maken uit gezuiverd afvalwater?

Gisteravond was onze collega Jan Peter van der Hoek (Waternet / TU Delft) bij het NOS journaal te zien, waar hij vertelde over ‘De Ultieme Waterfabriek’. In dit project wordt onder andere onderzoek gedaan naar het extra zuiveren van gezuiverd afvalwater (effluent) om er drinkwater van te maken. Jan Peter van der hoek: "Ik zou allereerst willen zeggen, zorg ervoor dat grondwater en oppervlaktewater schoon zijn, want dan heb je dit eigenlijk niet nodig. Maar dit zou je kunnen gebruiken als aanvullende bron voor de huidige bronnen grondwater en oppervlaktewater. En dat is wat we hier onderzoeken."

Waternet draagt, in opdracht van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en gemeente Amsterdam, bij aan het project De Ultieme Waterfabriek. Samen met andere drinkwaterbedrijven, waterschappen en de kennisinstellingen Stowa en KWR. In totaal zijn 14 partners in dit project betrokken. Eind 2027 is het project afgerond en kunnen er conclusies worden getrokken. 

Meer weten over dit project?  https://winnovatie.nl/innovaties-openbaar/2523368.aspx?t=De-Ultieme-Waterfabriek-van-gezuiverd-afvalwater-naar-drinkwater- Bekijk de video van de NOS hieronder.

Afbeeldingen

NOS journaal - Drinkwater uit het riool? Dankzij deze installatie kan het misschien

0  reacties

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen